Vandringsretreat på Öland

Jag vill passa på att tacka alla som varit med på våra Vandringsretreater på Öland under 7 års tid och alla som ställt upp med boende och hjälpa till med soppor, brödbak, körningar, guidningar etc ! Otroligt fint samarbete som gjort det möjligt och det har varit magiskt att genomföra samtidigt som jag är tacksam för det stora intresset att de alla varit fullbokade. Men nu är det tid för vila och återhämtning och jag pausar ett tag från detta uppdrag och återkommer med nya uppslag när jag fyllt på med energi!
Mvh Nina

loading...

 
Vi tar nu en vilopaus från alla våra fina vandringar på Öland

Intresseanmälan länk


Vår vandring går i pilgrimsanda och naturen är vårt andliga rum. Vi vandrar i enkelhetens och tillitens tecken, där vi välkomnar inslag av tystnad, gemenskap och närvaro.
Vandringsetapperna kommer att kunna vara 1 mil alternativt ca 2 mil per dag. Vi kommer att ha en följebil som möter upp mitt på dagen med fika och vatten och då kan man avgöra om man vill fortsätta att vandra. Att vandra från söder till norr är allt som allt ca 20 mil. 

Första dagen går vi genom kustnära naturreservat med enormt fågelliv som sedan  leder oss in genom gamla radbyar på södra Öland, Eketorps borg och så småningom tre dagars vandring på Ölands storslagna alvar. Det blir avstickare längs kustremsan i öst med vackra fiskebodar och så en heldag genom Mittlandsskogen där vi går från fornborg till fornborg. Det blir lite civilisation när vi passerar Borgholm och Köpingsvik men det styr snart av mot stenkusten på Ölands västra sida och siluetten av Blå Jungfrun följer oss hela vägen upp till Långe Erik.

Vandringen är en retreat. Meditation och tystnad är naturliga inslag. Du vandrar i din egen rytm och på kvällarna tar vi in på enkla "härbärgen" där du erbjuds sängplats i sovsal. Vi äter närproducerad och ekologisk mat och vi hjälps åt med städ och disk. Därav de låga kostnaderna.

Kostnad: 8 dygn helpension: frukost, lunch, fika med vattenpåfyllning samt middag på kvällen med övernattning kostar 4 750 kr. Därutöver tillkommer en retreatkostnad som täcker guider, följebil som möjliggör transport av bagage och sängplats, personal som följer med hela vandringen och tar emot samt lagar mat, upplägg av vandring inkl kartor, deltagarlistor etc. på 4400 kr, som också är din anmälningsavgift. När den inbetalningen gjorts är du garanterad en plats. 

Vid avbokning: 3 månader innan avresan återbetalas hela summan. Därefter återbetalas 50% av anmälningsavgiften fram till 2 veckor innan avresa. Sjukintyg krävs vid all avbokning.
Vi följer FHM angivna restriktioner och vid avrådan att åka sker återbetalning.

Vandringen startar lördagen den 1 juni kl 9 i Ottenby, Långe Jan och avslutas vid lunchtid den 9 juni vid Långe Erik. Vi kommer ha zoommöte tre månader innan vandringen. Då går vi igenom vandringen, lär känna alla i gruppen och löser samåkning till och från respektive fyr

Från en deltagare:

"Vandring mellan orkidétäckta alvar, frodiga lundar och grönskande Mittlandsskog. Vandra den vackra stenkusten fram med den vackra Blå Jungfrun som lockar med sin mystik. Vackra små fiskebodar viskar historier från en svunnen tid av . stenkustens folk
Att skifta mellan rörelsen utåt i steget, mil efter mil, ena foten framför den andra, igen och igen, och rörelsen inåt i själen i tystnad. Att vandra långsamt och låta tankarna hinna ikapp. Tänka klart. Ibland sluta surra ett tag. Att vandra i meningsfulla samtal. Att ta av sig kängorna efter en lång vandringsdag, tvätta de varma, ömma och svullna fötterna i iskallt vatten och inta en god måltid i fin gemenskappå den lilla piazzan i en medeltida by. Att i gruppens gemenskap dela en italiensk måltid på kvällen, med ekologiska produkter. Att somna mör och nöjd. Och nästa morgon inta frukosten i tystnad och sedan göra sig redo för en helt ny vandringsdag.
Att leva några dagar enkelt och avskalat. Få perspektiv på sin vardag och sitt liv.

Tack Nina med medvandrare, som så varsamt höll och ledde gruppen. Detta vill vi göra om!"
Sissi och Maria

Vandra varsamt!

Din vandringsguide är Nina Granbom med många fina medhjälpare!

Klostervandring i Italien 

Vi är tacksamma att ha genomfört denna vandring i 7 år och pausar nu med anmälningar

loading...


Tack till alla som varit med på denna vandring!
Några som tidigare vandrat skriver:
"Jag har känt mig lätt i sinnet och det har uppstått en fantastisk efterklang i min känsla och i mina tankar efter vår resa. Denna kultur och vandringsresa är en förebild för mina kommande reseönskningar. "Lilly-Ann Stoltz

"Pilgrimsvandring mellan Assisi och Rom i Italien, i Fransiscus fotspårI fotspåren av Fransescus och Klara av Assisi vandrar vi i påsktider ca 10 mil från Assisi i riktning mot Rom och tar till oss läran om närheten till naturen och livets enkelhet samt mystikernas förvissning om att allt är en enhet som går att upprättas och upplevas genom kärlek.
Vi bor flertal nätter i klostergemenskap och vandrar genom byar, städer och dess miljöer från 1200-talet.
Var och en vandrar i sin egen takt och det är helt ok och vandra i tystnad. 

8 övernattningar ( mestadels på kloster) med frukost i del i dubbelrum alternativt sovsal
tåg Rom-Assisi t o r
2 dagar guidad tur i Rom 1 guidad dag i Assisi 
packningslista och förberedande träff på zoom
Guider som följer med på hela vandringen samt håller i regelbundna samlingar

Anmälningsavgift: 6 950 kr 
Boendekostnaden är 450 euro ( en prisjustering har skett på 50 euro då boendet delvis uppgraderats samt prisökning i Rom) och betalas i anslutning av avresan.

Vid avbokning: 3 månader innan avresan återbetalas hela summan. Därefter återbetalas 50% av anmälningsavgiften fram till 2 veckor innan avresa. Därefter återbetalas enbart boendekostnade. Sjukintyg krävs vid avbokning.
Vi följer FHM angivna restriktioner och vid avrådan att åka sker återbetalning.

Detta ingår ej:
Vi kommer att vara behjälpliga med med att föreslå passande flighter och tågavgångar men du inköper egna biljetter och ansvarar själv för resan. Vandringen startar på eftermiddagen den 8 april på klostret i Rom där vi spenderar våra två första dygn.
Lunch och middag betalas av var och ense Youtube film här

Nina, Cecilia och Nils