Skrolla neråt för att se veckans alla dagar  - Den här sidan ger en fyllig beskrivning av de yogapass Klostret erbjuder


 

Måndagar: Anette Törnqvist
Yoga för nybörjare
Målsättning med kursen är att du får möjlighet att lära dig grunderna inom yogan i en grupp där du kan känna dig trygg och i gott sällskap. I gruppen kommer ni att utvecklas tillsammans och förhoppningsvis mot slutet på kursen känna att ni har vågat vara modiga. Jag vill med denna kursen låta er få smaka på yoga i din egen takt och förhoppningsvis hitta ett sug till mer.

Yogakurs – Yin
I denna kursen får du möjlighet att prova på yin – en stillsam yoga där du skall få möjligheten att slappna av och skapa återhämtning för hela dig. Inom yinyogan stannar vi länge i varje position och fokuserar på yindelen av våra kroppar – vårt skelett, myofascian, bindväven, ligament och leder. 
Yinyogan är för alla åldrar, kroppar och människor. Det man har sett är att den är särskilt effektiv på stela kroppar och de sinnen som känner att de lever ett snabbt och stressigt liv med allt för lite återhämtning och mycket prestation. Den är också ett fantastiskt komplement till dig som tränar mycket då den fokuserar på ligament och leder och hjälper dig hålla dig hel.

Yogakurs – Restorative
I denna kursen är fokus på att sakta ner, helt och hållet. Restorative yoga är en terapeutisk form av yoga där fokus endast är på att slappna av och skapa total återhämtning – reboota ditt system. Fokus är på att koppla av och den stillheten som praktiseringen innebär påverkar läkning både energimässigt och fysiskt genom att lugna ner nervsystemet. Här handlar det om att stötta upp kroppen med hjälp av filtar, block, kuddar så att kroppen får ett stöd så du kan hålla dina positioner under längre perioder och ge kroppen möjlighet till djup avslappning, lämna stress och bygga upp energi.

Kurser våren 2021:
Måndagar, kursstart v.7 15/2-2021
17.00-18.00     Yoga för nybörjare 
18.15-19.15       Yin Yoga
19.30-20.20    Restorative yoga

Kurslängd: 10 veckor/kurs
Din investering: 1500 kr/kurs
Anmälan: anette@atyoga.se eller anmäl dig här

Anmälan är bindande

Alla kurser har max 7 deltagare!

Tisdagar: Sara Sjöö

Global yoga

Global Yoga för dig som lekfullt och nyfiket vill utforska nutidens Hathayoga. 
För dig som ny yogi men även för erfaren och van som vill landa tillbaka i grunderna. Med influenser från olika yogastilar bekantar vi oss med olika andningstekniker, stående, sittande och liggande positioner för att öka vår rörlighet, styrka och kroppskännedom. Alla tillfällen avslutas med en stilla och tyst avslappning.

Yin yoga
Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av och sträckas ut. Inga förkunskaper krävs, yogan är anpassningsbar och till för alla. Yogan är meditativ och utförs under tystnad.

Yoga Nidra

Yoga Nidra är ett enkelt och avslappnat tillstånd. Det är inte bara en avslappningsteknik utan en form av medvetenhet. Även om Yoga Nidra betyder ”yogisk sömn” är det faktiskt inte sömn utan ett uppvaknande. Du guidas genom en serie av tekniker som i sin tur ger dig tillgång till din sanna natur.
Ett tillstånd i gränslandet mellan vaken och sömn.
Yoga Nidra utförs liggande utan ansträngning. Inget ombyte eller förkunskap krävs.


Klasser våren 2021
Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Året 2020 och förmodligen en bra tid framöver kommer inte bli som vanligt och vi kommer att få skapa nya sätt att vara på.
Vi behöver Yogan mer än någonsin, lugnet, stillheten, tilliten och tron på den inre balansen. Stunderna av att ”få vara”, en stund och en plats att tillåtas släppa blicken från omvärlden. Inte en stund av flykt från det som pågår utanför utan en resa till det som pågår på insidan.
 
Min tro är fortfarande att vi på ett säkert sätt kan träffas för att njuta av stunden. 


Klasser våren 2021
Kursstart tisdag v.2, 12 januari-2 mars
16.30-17.10 Yoga Nidra
17.30-18.40 Global Yoga                                 
19.05-20.15 Yin yoga                    

Vid stor efterfrågan på yoga kan kurser även erbjudas på onsdagar. Kontakta via mail: sara.sjoo@telia.com 

Varje kurs har max 7 deltagare. Det finns möjlighet till handtvätt och handsprit. Jag ber dig som har egen matta att ta med dig den. Det finns att låna och det finns rengöringsmedel.
För att vi alla ska känna oss trygga vill jag att du:
Stannar hemma om du känner av även milda förkylnings symtom                            

Kurslängd: 8 veckor
Kostnad: Yoga Nidra 860 kr, Global Yoga 1200 kr, Yin Yoga 1200 kr
Anmälan till sara.sjoo@telia.com.
Anmäl dig här

 

Onsdagar: Sara Sjöö

Anmäl ditt intresse via mail sara.sjoo@telia.com för att delta på Yoga Nidra, Global Yoga och Yin yoga

Torsdagar: Ingrid Ahrrén


 
              

Fredagar :
 

Söndagar: Gunilla Larsen Borg 

18.00-ca 19.15 Yin yoga 
19.30-20.45  Yin yoga

Start 7/2-21


Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av, vi når djupt in i leder och öppnar upp energiflöden och skapar rörlighet och balans. Yogan är anpassningsbar och till för alla, vi använder klossar och kuddar för en varsam Yoga. Yogan är meditativ. Vi gör andningstekniker och ibland kirtan kria (en ljudmeditation).

PRIVATLEKTIONER 
Om du vill kan du få privat konsultation vi ses först för att utvärdera din hälsa, din kropp, hur du mår. Jag har kompetens i Yoga som rehabiliterande metod. Utifrån din kropp, din hälsa görs ett Yoga program. När vi ses andra gången får du ditt egna yogaprogram, att prova och öva, och ta med hem. Om du vill kan jag även filma programmet, så kan du se och öva hemma. 2x60 minuter 1000 kr.
RYTTARYOGA - RIDERS YOGA
Eftersom jag själv rider vet jag att Yoga ger balans, finns intresse för Ryttaryoga kommer en klass att startas under hösten. Anmäl intresse sms 0706-499 666
SKÖNA SÖNDAG
Under hösten kommer gästyoga lärare, eller temasöndagar att ordnas – mer information kommer ,,,här och på balansyogan.se eller facebook 

Kursstart Söndag 6 september - 2020
Varje kurs pågår till Jul, 16 tillfällen. Du anmäler dig till en hel kurs 1500 kr, sms 0706-499 666 eller boka här.
Drop in möjligt, om det finns plats. Drop in anmäl sms 0706-499 666. 

Anmäl dig här

Välkomna med era anmälningar!
Namaste