Mindfulnessyoga - MÅNDAGAR, Gunilla Pritzel
 I vårt dagliga liv är kroppen och sinnet sällan tillsammans. I mindfulness Yoga för vi varsamt samman kroppen och sinnet geonom mjuka utforskande rörelser som utgår från Hatha yogatraditionen. Bron mellan kroppen och sinnet är andningen. Vi rör oss utanför kroppens invanda rörelsemönster, vilket på sikt gör oss smidigare och starkare både fysiskt och psykiskt. Fokus ligger på den inre upplevelsen av rörelsen hur effekten av den är inom oss. Med tålamod övar vi oss att möta oss själva, vår kropp och vårt sinne där vi just nu är utan att forcera, värdera och bedöma. Vi lär känna oss själva på ett djupare plan och utvecklar en större medvetenhet som vi sedan kan ta med oss in i vår vardag.
I denna klass får du ta del av meditation, medveten andning, uppvärmning, olika medvetna positioner samt en guidad djup avslappning med klangskål.
Mindfulness yoga kan utövas av nybörjare så väl som mer erfarena yogautövare..

V-t 2020   "Corona-säker" yoga utomhus på gamla kyrkogården precis utanför Klostret
18/5-15/6 Kläder efter väder.    
Kan ställas in på kort varsel vid ostadigt väder.                         
Kvällsklass 17.30-19.00

Drop-in 180 kr.

Klädsel: Mjuk och skön. Yogamattor, kuddar filtar mm. finns att låna. Du får gärna ta med eget om du fördrar det. 
Boka plats här eller via naravarat@gmail.com

Sara Sjöö, Tisdagar
Global yoga, Yin yoga


Global Yoga för dig som lekfullt och nyfiket vill utforska nutidens Hathayoga.
För dig som ny yogi men även för erfaren och van som vill landa tillbaka i grunderna. Vi bekantar oss med olika andningstekniker, stående, sittande och liggande positioner för att öka vår rörlighet, styrka och kroppskännedom. Alla tillfällen avslutas med en stilla och tyst avslappning.

Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av och sträckas ut. Inga förkunskaper krävs, yogan är anpassningsbar och till för alla. Yogan är meditativ och utförs under tystnad.


Klasser våren 2020
Under rådande situation har jag minskat på antal deltagare, vi är max 8 deltagare. Det finns möjlighet till handtvätt och handsprit. Jag ber dig som har egen matta att ta med dig den. Det finns att låna och det finns rengöringsmedel.
För att vi alla ska känna oss trygga vill jag att du:
Stannar hemma om du känner av även milda förkylnings symtom

Kursstart tisdag v. 34, 18 augusti - 2020
17.30-18.45 Global Yoga                                     
19.00-20.15 Yin yoga                                             

Anmälan till sara.sjoo@telia.com
Avgiften betalas via swish 123 681 6037 eller bankgiro 5239-9508

Drop-in i mån av plats 180 kr

Klädsel: Mjuk och skön. Yogamattor, kuddar filtar mm. finns att låna, du får även ta med eget om du föredrar det.

Boka plats här eller via sara.sjoo@telia.com

Restorative yoga söndagar :  
8 ggr 1295 kr
kl 17.30-19.00  perioden 12 jan tom 1 mars, mer info och anmälan Drop- in platser finns i mån av plats i klasserna!

Vad skulle kunna fungera bättre för dig om du var mer avspänd och lättare kunde koppla av och ifrån alla måsten?
Restorative är en yogaform där absolut ingenting krävs av dig och upplevelsen är, trots att yogan är mycket kraftfull att du vilar dig igenom 90 min. Det handlar inte om att stretcha utan om att öppna upp kroppen, göra den mjuk och smidig samtidigt som du hjälper den att programmera in kraftfulla signaler av vila, återhämtning och stillhet.
I en vanlig yogaövning är det utövaren som agerar och det är positionerna som tar emot. I restorative är det omvänt- det är positionerna som agerar och utövaren ( du) tar emot. Det är en känsla av att "golvet kommer till dig" istället för att du ska sträcka dig ned mot golvet. Detta sker genom uppbäddning av bolster som placeras strategiskt runt utövaren, samtidigt som utövaren stannar längre i positionerna ( ca 15-20 min), och handledaren går runt och vägleder, ger stöd av handpåläggning och mjuk massage som ger en djupare vila. En aktiv meditativ vila och inte sömn.

Mindfulness på Klostret Torsdagar

Vakna i ditt inre genom rörelse och balans och låt kroppen vakna till liv på ett behagligt sätt i Klostrets lugna och harmoniska miljö. Genom rörelsen frigör du kroppens energi och öppnar upp för att du ska få djupare kontakt med ditt inre och bli mer närvarande i nuet.
Vi avslutar 30 min med hälsofika, kaffe och te. 100 kr/gång. Klippkort för 500 kr och gå två gånger fritt. Kan även användas som klippkort för dansmeditation på Klostret. Du behöver boka din plats varje gång genom mejl  ifdmedjackiedoohan@gmail.com eller sms 073-855 87 06.

Torsdagar 10.00–12.00
 9/1, 16/1, (ej 23/1 och 30/1) 6/2, 13/2, 27/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 2/4,
Om kursledare; Jackie Doohans grundval är holistiskt – att kropp, tanke och själ – strävar mot en harmoni. Att använda kosten för att läka kroppen inifrån och ut är hennes utgångspunkt och därför är hon verksam främst som kostrådgivare och hälsocoach.

Bikram yoga med Bea på onsdagar

Bikram Yoga är en serie bestående av 26 Hatha Yoga positioner och 2 andningsövningar som är utformade att ge dig en utmanande, uppfriskande, föryngrande och effektiv yoga-upplevelse.
Bikram Yoga värmer upp och stretchar muskler, leder och senor i en viss ordning för att få bästa effekt.
Under en 90-minuters klass kommer du att förbättra kroppens flexibilitet, styrka och kondition. Du blir mer rörlig och undvika skador tack vare värmen. Värmen är särskilt bra för oss ”stela nordbor”; vi slappnar av lättare, muskler och bindvävnad blir mjukare och vi kommer lättare åt att stretcha musklerna.
Att svettas är kroppens naturliga läkningsprocess som främjas av värmen, pulsen höjs vilket förbättrar hjärt-och kärlsystem samt påskyndar nedbrytningen av glukos och fettsyror. Yogan ger dig energi, förbättrar immunförsvaret, reducerar stress, minskar kronisk värk och gör dig till en gladare och piggare människa! Alla kan träna denna form av yoga - oberoende ålder, fysiska meriter eller vilka förutsättningar man har sedan tidigare.
Ta gärna med dig egen yogamatta och handduk. Annars finns yogamattor och handdukar till uthyrning samt försäljning av vattenflaskor finns på plats.
 
Välkomna på onsdagar klockan 18.00
Pris: 200 kr/ klass
Klippkort 10 ggr för 1800 kr
Uthyrning handduk: 20 kr/st
Uthyrning yogamatta: 20 kr

hotyogakalmar@gmail.com

Alla är välkomna –  nybörjare som avancerad
 
·         Klostret finns på Slottsgatan 1A, ingången finns på baksidan på innegården. Det kommer stå en lykta utanför entrédörren.
·         Vänligen förboka klassen då det kan vara ont om platser. 
·         Berätta alltid för läraren om du är gravid, har högt blodtryck, har några sjukdomar/skador, eller nyligen har genomgått en operation.
·         Kom gärna 30 minuter innan första klassen. Vi låser dörren för incheckning 5 min innan klassen börjar.
·         Kom till klassen på tom mage. Man bör inte äta eller dricka annat än vatten 2-3 timmar innan en klass.
·         Det är viktigt att ha en bra vätskebalans så att man inte blir uttorkad. Drick mycket vatten under dagen innan du kommer till klassen.
·         Använd inte parfym, starkt luktande lotioner eller hårprodukter före yogan.
·         Du behöver en full-längd yogamatta och en lång handduk till klassen p.g.a. risk för att man halkar när man svettas mycket.  
          Det går att hyrahanddukar på Klostret för 20 kr/st om man inte har med sig handduk.
·         Ta med en stor flaska vatten, redan fylld.
·         Klä dig lätt, t.ex. shorts och linne. Kom gärna ombytt, då vi inte har något omklädningsrum.
·         Stäng av mobilen innan klassen. Kläder, väskor och ytterkläder lämnas i hallen.
·         Tystnad i yogasalen. Vi skapar en plats för ro och meditation.
·         Det finns ett badrum med dusch om man vill ta en snabb dusch på Klostret.  Ta med egen handduk till duschen eller hyr en för 20 kr/st.  
 
Väl mött!
Med vänlig hälsning / Bea