Yoga på klostret
 

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Globalyoga Hot Yoga Vinyasa flow Meditation Mindufull yoga
Yin Yoga Yin/Yang Yoga Yin Yoga
Yoga Nidra

Se nedan för mer information om kurserna på Klostret!

Måndagar: Anette Törnqvist

Tisdagar: Sara Sjöö

Global yoga

Global Yoga för dig som lekfullt och nyfiket vill utforska nutidens Hathayoga.
För dig som ny yogi men även för erfaren och van som vill landa tillbaka i grunderna. Vi bekantar oss med olika andningstekniker, stående, sittande och liggande positioner för att öka vår rörlighet, styrka och kroppskännedom. Alla tillfällen avslutas med en stilla och tyst avslappning.

Yin yoga
Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av och sträckas ut. Inga förkunskaper krävs, yogan är anpassningsbar och till för alla. Yogan är meditativ och utförs under tystnad.


Klasser hösten 2020
Under rådande situation har jag minskat på antal deltagare, vi är max 8 deltagare. Det finns möjlighet till handtvätt och handsprit. Jag ber dig som har egen matta att ta med dig den. Det finns att låna och det finns rengöringsmedel.
För att vi alla ska känna oss trygga vill jag att du:
Stannar hemma om du känner av även milda förkylnings symtom

Kursstart tisdag v. 34, 18 augusti - 2020
17.30-18.45 Global Yoga                                     
19.00-20.15 Yin yoga                                             

Anmälan till sara.sjoo@telia.com
Avgiften betalas via swish 123 681 6037 eller bankgiro 5239-9508

Drop-in i mån av plats 180 kr

Klädsel: Mjuk och skön. Yogamattor, kuddar filtar mm. finns att låna, du får även ta med eget om du föredrar det.

Boka plats här eller via sara.sjoo@telia.com

Onsdagar:  Bea Bacaj

18:30-20:00 Hot Yoga
Hot Yoga är en serie bestående av 26 Hatha Yoga positioner och 2 andningsövningar som är utformade att ge dig en utmanande, uppfriskande, föryngrande och effektiv yoga-upplevelse.
Hot Yoga värmer upp och stretchar muskler, leder och senor i en viss ordning för att få bästa effekt.
Under en 90-minuters klass kommer du att förbättra kroppens flexibilitet, styrka och kondition. Du blir mer rörlig och undvika skador tack vare värmen. Värmen är särskilt bra för oss ”stela nordbor”; vi slappnar av lättare, muskler och bindvävnad blir mjukare och vi kommer lättare åt att stretcha musklerna.
Att svettas är kroppens naturliga läkningsprocess som främjas av värmen, pulsen höjs vilket förbättrar hjärt-och kärlsystem samt påskyndar nedbrytningen av glukos och fettsyror. Yogan ger dig energi, förbättrar immunförsvaret, reducerar stress, minskar kronisk värk och gör dig till en gladare och piggare människa! Alla kan träna denna form av yoga - oberoende ålder, fysiska meriter eller vilka förutsättningar man har sedan tidigare.
Ta gärna med dig egen yogamatta och handduk. Annars finns yogamattor och handdukar till uthyrning samt försäljning av vattenflaskor finns på plats.
 
Välkomna på onsdagar klockan 18.00
Pris: 200 kr/ klass
Klippkort 10 ggr för 1800 kr
Uthyrning handduk: 20 kr/st
Uthyrning yogamatta: 20 kr

hotyogakalmar@gmail.com

Alla är välkomna –  nybörjare som avancerad
 
·         Klostret finns på Slottsgatan 1A, ingången finns på baksidan på innegården. Det kommer stå en lykta utanför entrédörren.
·         Vänligen förboka klassen då det kan vara ont om platser. 
·         Berätta alltid för läraren om du är gravid, har högt blodtryck, har några sjukdomar/skador, eller nyligen har genomgått en operation.
·         Kom gärna 30 minuter innan första klassen. Vi låser dörren för incheckning 5 min innan klassen börjar.
·         Kom till klassen på tom mage. Man bör inte äta eller dricka annat än vatten 2-3 timmar innan en klass.
·         Det är viktigt att ha en bra vätskebalans så att man inte blir uttorkad. Drick mycket vatten under dagen innan du kommer till klassen.
·         Använd inte parfym, starkt luktande lotioner eller hårprodukter före yogan.
·         Du behöver en full-längd yogamatta och en lång handduk till klassen p.g.a. risk för att man halkar när man svettas mycket.  
          Det går att hyrahanddukar på Klostret för 20 kr/st om man inte har med sig handduk.
·         Ta med en stor flaska vatten, redan fylld.
·         Klä dig lätt, t.ex. shorts och linne. Kom gärna ombytt, då vi inte har något omklädningsrum.
·         Stäng av mobilen innan klassen. Kläder, väskor och ytterkläder lämnas i hallen.
·         Tystnad i yogasalen. Vi skapar en plats för ro och meditation.
·         Det finns ett badrum med dusch om man vill ta en snabb dusch på Klostret.  Ta med egen handduk till duschen eller hyr en för 20 kr/st.  
 
Väl mött!
Med vänlig hälsning / Bea

Torsdagar: Linda Eriksson

16:30-17:30 Vinyasaflow

I Vinyasan låter vi andetaget leda oss i positionerna. Vi skapar ett skönt flöde genom att låta andetaget leda oss in i en position och sedan komma in i nästa när vi andas ut.
Att verkligen få landa i kroppen och känna efter hur rörelsen påverkar både kropp och sinne är vad som leder oss genom klasserna. Vi blandar ett lugnare flöde med lite högre tempo där vi ges tillfälle att känna hur pranan (energin) flödar genom kroppen.

18:00-19:15 Yin Yang Yoga

Vi öppnar och värmer upp kroppen med Hathayoga, som är grunden inom yogan. Här får vi upp pulsen lite och låter vår prana (energi) i kroppen väckas till liv. Genom att arbeta med vår yang-sida så släpper vi taget om dagen som varit och kommer tillbaka ner i kroppen.
Efter cirka en halvtimme låter vi både kropp och sinne komma ner i varv, vi låter vår bindväv och våra ligament slappna av och stretchas med hjälp av yinyogan. Positionerna utförs sittande eller liggande och vi håller varje position mellan 3-5 minuter. Yinyoga är en stillsam och meditativ yogaform där vi välkomnar tystheten och försöker slappna av i positionerna utan krav på hur de ser ut, utan fokus ligger i känslan.
 
Alla är varmt välkomna, oavsett om du aldrig yogat tidigare eller är en erfaren yogi!
Pris 180kr/klass
Klippkort 10ggr 1600kr
Kursstart: v.37
Mattor finns att låna, men har du egen får du gärna ta med.
 
Boka via helianthusyoga@gmail.com, märk mejlet med Vinyasaflow eller Yin Yang yoga.
                

Fredagar :Kursstart: v.33, 14 aug
18:00-19:00  Meditation
Frivilligt att stanna kvar för samtal med inledande tema fram till ca kl 21.00. 
Ingen föranmälan och det är på donationsbasis.

Söndagar: Gunilla Larsen Borg 

16.30-ca 17.30 Mindfull Yoga

I mindfulness Yoga gör vi mjuka rörelser. Bron mellan kroppen och sinnet är andningen. Vi bekantar oss med olika andningstekniker. Vi gör ett fåtal stående men i huvudsak sittande och liggande positioner. Mindfulness Yoga ökar vår närvaro i nuet, vår kroppskännedom, vår rörlighet. Avslutas med en stilla avslappning. Inga förkunskaper krävs, kan anpassas till dina förutsättningar.

18.00-ca 19.30 Yin yoga  

Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av, vi når djupt in i leder och öppnar upp energiflöden och skapar rörlighet och balans. Yogan är anpassningsbar och till för alla, vi använder klossar och kuddar för en varsam Yoga. Yogan är meditativ. Vi gör andningstekniker och ibland kirtan kria (en ljudmeditation).

19.45-ca 20.45. Yoga Nidra  

Yoga Nidra är en Yogisk meditationsteknik, vi inleder med att landa i kroppen, och gör därefter en ca 40 minuter vägledd meditation. Yoga Nidra passar alla – ett tillfälle att släppa taget och hela dig.
Söndagsyogan strävar efter att du är i din kropp, här och nu och vi strävar efter att blunda! Det finns ”sjalar” att ha för ögonen för den som vill.

PRIVATLEKTIONER 
Om du vill kan du få privat konsultation vi ses först för att utvärdera din hälsa, din kropp, hur du mår. Jag har kompetens i Yoga som rehabiliterande metod. Utifrån din kropp, din hälsa görs ett Yoga program. När vi ses andra gången får du ditt egna yogaprogram, att prova och öva, och ta med hem. Om du vill kan jag även filma programmet, så kan du se och öva hemma. 2x60 minuter 1000 kr.
RYTTARYOGA - RIDERS YOGA
Eftersom jag själv rider vet jag att Yoga ger balans, finns intresse för Ryttaryoga kommer en klass att startas under hösten. Anmäl intresse sms 0706-499 666
SKÖNA SÖNDAG
Under hösten kommer gästyoga lärare, eller temasöndagar att ordnas – mer information kommer ,,,här och på balansyogan.se eller facebook 

Kursstart Söndag 6 september - 2020
Varje kurs pågår till Jul, 16 tillfällen. Du anmäler dig till en hel kurs 1500 kr, sms 0706-499 666 eller boka här.
Drop in möjligt, om det finns plats, enbart på Yoga Nidra 180kr. Drop in anmäl sms 0706-499 666. 
 

Välkomna med era anmälningar!
Namaste