Mindfulnessyoga - MÅNDAGAR, Gunilla Pritzel
 I vårt dagliga liv är kroppen och sinnet sällan tillsammans. I mindfulness Yoga för vi varsamt samman kroppen och sinnet geonom mjuka utforskande rörelser som utgår från Hatha yogatraditionen. Bron mellan kroppen och sinnet är andningen. Vi rör oss utanför kroppens invanda rörelsemönster, vilket på sikt gör oss smidigare och starkare både fysiskt och psykiskt. Fokus ligger på den inre upplevelsen av rörelsen hur effekten av den är inom oss. Med tålamod övar vi oss att möta oss själva, vår kropp och vårt sinne där vi just nu är utan att forcera, värdera och bedöma. Vi lär känna oss själva på ett djupare plan och utvecklar en större medvetenhet som vi sedan kan ta med oss in i vår vardag.
I denna klass får du ta del av meditation, medveten andning, uppvärmning, olika medvetna positioner samt en guidad djup avslappning med klangskål.
Mindfulness yoga kan utövas av nybörjare så väl som mer erfarena yogautövare..

Vt - 2019 14 januari - 15 april
Kvällsklass 17.30-19.00
Pris 1960 kr/14ggr

Drop-in i mån av plats 180 kr.

Klädsel: Mjuk och skön. Yogamattor, kuddar filtar mm. finns att låna. Du får gärna ta med eget om du fördrar det. 
Boka plats här eller via naravarat@gmail.com

Sara Sjöö
Global yoga, Yin yoga, TISDAGAR


Global Yoga för dig som lekfullt och nyfiket vill utforska nutidens Hathayoga.
För dig som ny yogi men även för erfaren och van som vill landa tillbaka i grunderna. Vi bekantar oss med olika andningstekniker, stående, sittande och liggande positioner för att öka vår rörlighet, styrka och kroppskännedom. Alla tillfällen avslutas med en stilla och tyst avslappning.

Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av och sträckas ut. Inga förkunskaper krävs, yogan är anpassningsbar och till för alla. Yogan är meditativ och utförs under tystnad.

Klasser våren 2019
Tisdagar kl. 13.00-14.30 yin yoga, senioranpassad, ny kursstart v. 18, 5 tillfällen 650 kr
kl. 17.30 -18.45 global yoga, ny kursstart v. 14-24
kl. 19.00-20.15 yin yoga, ny kursstart v. 14-24, (fullbokad)
Ej yoga 30/4
Pris 1400 kr 10 ggr
Drop-in i mån av plats 180 kr

För mer information om kommande evenemang se Facebook: Livet Är Ditt
Under våren 2019 kommer jag även att erbjuda babymassage i grupp på tisdagar kl. 9.30-10.30
 

Klädsel: Mjuk och skön. Yogamattor, kuddar filtar mm. finns att låna, du får även ta med eget om du föredrar det.

Boka plats här eller via sara.sjoo@telia.com

Fredagsmeditation
Fredagsmeditation är en drop-in-meditation för alla; nybörjare till erfarna i alla åldrar. Efter en introduktion i en enkel men kraftfull teknik mediterar vi tillsammans. Du får inspiration till att meditera själv med påfyllning av motivation, eller också bara en bra ingång i helgen. En metod som motverkar stress och ger fokus, koncentration, tillhörighet och lugn.
För de som vill stanna efter meditationen bjuds det på te och öppet samtal.

Kvällarna är donationsbaserade efter lust och möjlighet.

Fredagar kl. 18.00

 

Nyhet! Restorative yoga söndagar kl 16.30-18.00 ( fullbokad)Nina Granbom 3 feb-31 mars, (17 mars utgår),extrainsatt kl 18.30-20.00 drop-in 180 kr kr  anmäl dig


Vad skulle kunna fungera bättre för dig om du var mer avspänd och lättare kunde koppla av och ifrån alla måsten?
Restorative är en yogaform där absolut ingenting krävs av dig och upplevelsen är, trots att yogan är mycket kraftfull att du vilar dig igenom 90 min. Det handlar inte om att stretcha utan om att öppna upp kroppen, göra den mjuk och smidig samtidigt som du hjälper den att programmera in kraftfulla signaler av vila, återhämtning och stillhet.
I en vanlig yogaövning är det utövaren som agerar och det är positionerna som tar emot. I restorative är det omvänt- det är positionerna som agerar och utövaren ( du) tar emot. Det är en känsla av att "golvet kommer till dig" istället för att du ska sträcka dig ned mot golvet. Detta sker genom uppbäddning av bolster som placeras strategiskt runt utövaren, samtidigt som utövaren stannar längre i positionerna ( ca 15-20 min), och handledaren går runt och vägleder, ger stöd av handpåläggning och mjuk massage som ger en djupare vila. En aktiv meditativ vila och inte sömn.