vandringsretreat på Öland i juni - fyr till fyr!

Under 2018 kommer en 9 dagars sommarvandring arrangeras från fyr till fyr på Öland den 2 juni till den 10 juni.

Vår vandring går i pilgrimsanda och naturen är vårt andliga rum. Vi vandrar i enkelhetens och tillitens tecken, där vi välkomnar inslag av tystnad, gemenskap och närvaro.
Vandringsetapperna kommer att kunna vara 1 mil alternativt ca 2 mil per dag. Vi kommer att ha en följebil som möter upp mitt på dagen med fika och vatten och då kan man avgöra om man vill fortsätta att vandra. Att vandra från söder till norr är allt som allt ca 17 mil och det gör vi på 9 dagar. 

Första dagen går vi genom kustnära naturreservat med enormt fågelliv som sedan  leder oss in genom gamla radbyar på södra Öland, Eketorps borg och så småningom tre dagars vandring på Ölands storslagna alvar. Det blir avstickare längs kustremsan i öst med vackra fiskebodar och så en heldag genom Mittlandsskogen där vi går från fornborg till fornborg. Det blir lite civilisation när vi passerar Borgholm och Köpingsvik men det styr snart av mot stenkusten på Ölands västra sida och siluetten av Blå Jungfrun följer oss hela vägen upp till Långe Erik.

Vi ser det här som en jungfruvandring och har försökt hålla nere alla kostnader för mat och logi. Vi gör en helhetslösning som bygger på att vi är minst 12 personer som vandrar. Vi bor i enkla "härbärgen" i flerbäddsrum, det ingår all mat; frukost, lunch, fika och middag som vi hjälps åt att tillaga. Maten är närproducerad och ekologisk. Kostnaden blir då 3 900 kr för hela nio dagars vandring, mat och övernattning. Den summan betalas in då du gör din reservation. Får du förhinder att delta kan den summan kan betalas tillbaka om någon annan tar din plats. 
Det är också en kostnad på 1750 kr per person för som går till kostnad av följebil, inköp av madrasser och köksgeråd, planering av vandringsupplägg, vandringstema, tryckkostnad för kartor och vandringsupplägg etc. Den summan kan man betala in vid ett senare tillfälle, en månad innan vi vandrar ( 2 maj) om man vill.

Det går att stanna en extranatt i Byxelkrok och sedan ta buss hem under måndagen, den 11 juni.Intresset för denna vandring har varit stort och det finns dessvärre endast någon enstaka vandringsplats kvar. Men du kan anmäla dig till en reservplats. Vandringen kommer förmodligen att genomföras ännu en gång, till hösten  under 2018 så du kan alltid anmäla ditt intresse.
Mer info och intresseanmälan gör du genom denna länk


Vandra varsamt!

Din vandringsguide är Nina Granbom och Nils Hansson


 

möt afrika i senegal med frigörande dans  2019!