Det är vi som är klostret

På klostret är vi flera klostervärdar som arbetar tillsammans för att göra Klostret till en liten oas - ett andetag från Kalmar slott. 
Detta gör det möjligt för oss att kunna erbjuda en bred flora av kompetens och kunskap till de som väljer att komma till oss. Vi brinner alla för människan och dess möjlighet att hitta sitt inre kloster, det som finns inom oss och ge oss verktyg att få landa i oss själva.
Vi hoppas ni skall trivas!

Måndag Klostervärd: Anette Törnqvist

Min allra första kontakt med Yoga var när jag studerade till Civilingenjör uppe i Luleå i slutet på 90-talet och det var kärlek vid första ögonkastet. Till en början var det för att min förmåga i att vara ”vig som en björnskit” som gjorde att jag kunde få känna mig riktigt bra, att jag hade fallenhet. Att det sedan visade sig att den kroppsliga vigheten bara var en väg att närma mig min mentala vighet istället och att det är det som har gjort att yogan sedan dess har funnits i mitt liv på ett eller annat vis.

Det var dock inte förrän 2016 som jag verkligen tog mod till mig att inte bara njuta av yogan som en deltagare utan också njuta av att få lära ut och förmedla yogans magi vidare till andra. Sedan den där första yogautbildningen så har jag gått flera olika utbildningar och workshops för flera olika lärare för att stilla törsten efter att lära mig mer.

Jag leder mina yogaklasser med glimten i ögat, jag tar inte mig själv på stort allvar, men jag tar däremot seriöst på min uppgift. För mig är skratt nyckeln till frihet, både för kropp och själ. Vi har alla ett val hur vi vill möta dagen, jag väljer glädje, varje morgon. Jag vill göra yogan tillgänglig för alla och få människor att känna sig trygga och välkomna precis som de är och krossa den där myten om att man måste vara rörlig för att gå på yoga, ALLA kan yoga bara genom att andas.
Jag hoppas få möta just dig antingen på yogamattan eller som en vägledare utanför mattan, där vi tillsammans hjälps åt att plocka fram just din superkraft! 
Kontakta mig: anette@atyoga.se
Följ mig gärna också här: Facebook   Instagram

 

Tisdag Klostervärd: Sara Sjöö 

Sara erbjuder yoga.
Jag började i slutet av 90-talet att instruera och leda grupper i  step up och aerobic. Under åren som gått har jag instruerat en mängd olika typer av gruppträningsklasser, bla vattengympa, zumba och spinning. Har jobbat i gymvärlden med människor och deras förändringsarbete till en hälsosammare livsstil. Jag trivdes väldigt bra med detta och framförallt mötet med varje individ men för ett par år sedan insåg jag att det finns något mer. Jag började utbilda mig och samlade på mig nya kunskaper och erfarenheter. Jag är fortfarande nyfiken och det finns mer att lära.
Stresspedagog, hälsoinspiratör, mindfulness instruktör, Barnyoga lärare och avslappningsmassör är bara några av de nya erfarenheterna som finns.
Att få möta människor i olika åldrar med olika förutsättningar ger mig motivation till att fortsätta att söka efter mer.
Jag har en önskan att få inspirera till rörelseglädje, lugn och harmoni.
För mer information följ Facebook LivetÄrDitt

Onsdag Klostervärd:  

Tordag Klostervärd: Ingrid Ahrrén
Ingrid är utbildad massör och friskvårdare sedan 2001 och har sedan vidare utbildat sig i olika kroppsbehandlingar, är utbildad Ayur Vedisk hälsorådgivare, medveten andnings coach mm
Ingrid brinner för att få människor att växa och att ge en knuff i rätt riktning, ge små tips som kan användas i vardagen, då det inte behöver vara så avancerat att må bra/bättre. Hon ser helheten, så som vad kan göras med tex kosten, motionen, mentalt och själen. Hon har lärt sig på livets tuffa väg att det går att göra så mycket själv om man är beredd att jobba lite.
Ingrid kommer från Södermanland och flyttade till Öland nu i sommar 2020 då hon ville prova på något nytt och träffa nya intressanta människor.
Ingrid kommer att vara klostervärd på torsdagar och då erbjuder hon behandlingar, enskild coachning, kommer även att ha frigörande dans och coachningsgrupper för kvinnor som har levt i osunda relationer. Grupperna börjar 28/1 och begränsade platser
Fascia behandling
Face lift massage
Intuitiv massage
Access Bars
Abhyanga oljemassage
Klassisk massage
Behandlingarna bokas via www.bokadirekt.se läk dig
Dans och coachning grupperna kontakta mig för intresseanmälan 0739806636 (sms gärna först så kontaktar jag er tillbaka) ingrid@gnistan.se
Välkomna!!    Naturligtvis kan ni känna er säkra och jag jobbar med mask om så önskas.
 
www.gnistan.se
fb läk dig
instagram läk dig

Fredag Klostervärd: Carina Hansson
 
Carina erbjuder studiegrupper i En kurs i mirakler och En kurs i kärlek
samt Vedic Art grund- och fortsättningskurs på svenska och engelska.
 
Carina har studerat En kurs i mirakler i mer än 30 år och vill visa denna väg till inre frid.
Hon har genomgått Living In Purpose 6-month Certification Program i Teachers of God Foundation 2015. Hon har 5 års erfarenhet som ordförande för det nationella nätverket En kurs i mirakler och har hållit kurser i många år.
Just nu pågår en söndagsgrupp och en måndagsgrupp i En kurs i mirakler. Dessa grupper pågår hela 2021. Budskapet i En kurs i mirakler kommer att förändra ditt liv!
 
Hon har även hållit studiegrupp i A course of love och är medhjälpare till den svenska versionen En kurs i kärlek som utkom 2020.
 
Carina är utbildad Vedic Art lärare hos familjen Källman på Öland. Vedic Art är ett underbart kreativt sätt att lära känna sig själv. Välkommen till färgernas värld!
 
Hon är även Reiki Master och utbildad zonterapeut hos Axelsons Gymnastiska Institut.
 
Välkommen att kontakta mig om du är intresserad av det jag erbjuder på Klostret.
carina.b.hansson@gmail.com
stateofgracesweden.net
Facebook: State of Grace Sweden 
Instagram: carinahanssoninsta
 

Lördag Klostervärd: Nina Granbom 
Nina är kursledare, föreläsare, Personlig Närvaro Tränare och Instruktör i Restorative Yoga och Meditation. 

Under hela sitt vuxna liv har hon arbetat med människor inom Inre Hälsa och personlig utveckling i Kalmar. Är författare till boken Med trasiga fötter mot ett helt hjärta och hon arrangerar sedan ett flertal år vandringsretreater i Italien och på Öland.
Nina är beteendevetare, NLP Master, Hälsocoach och utbildad Compassionate Coach i London men det hon tillskriver ha störst betydelse är inte allt hon läst sig till utan hur hon enträget övar att integrera det med sin inre djupare visdom i hjärtat. Just denna sammansmältning är kärnpunkten i all hennes verksamhet – relationen hjärta och hjärna. Hennes verktyg är enkla: Du har alltid din andning. Med den kommer Närvaro och din möjlighet att sluta fred med det innevarande ögonblicket. Din belöning blir känslan av Frid
 
www.heartfulnesscenter.se

Söndag Klostervärd: Gunilla Larsen Borg
Jag blir glad och på gott humör av yogan och på den vägen är det.
Jag kom i kontakt med Yoga 1991, långt innan Yoga blev trend. Jag märkte att jag alltid blev så glad när jag gjorde Yoga och kände att genom Yogan hände saker som gjorde livet lättare: ”Genom kroppen fann jag sinnet”
Jag är utbildad Yogalärare, och massör från Axelsons i Stockholm och har utbildning från Karolinska Institutets Yoga som behandlingsmetod. Jag har en gedigen akademisk beteendevetenskaplig och hälsovetenskaplig utbildning. Jag har Yoga från Indien, Yogiakademin. Jag har haft en Yogastudio i Torsås i 5 år. Nu är jag på Klostret :) 
Alla kan göra ”min” Yoga - Yoga passar alla.
I min värld är yoga tillåtande. Många tänker att man ska vara någon sorts gummimänniska för att Yoga, men det är inte sant. Jag erbjuder kurser i Yoga, för alla, jag anpassar så det passar var och en.
Yogan ger balans –Yogan helar dig. 
Min Yoga är ingen tävling, det är individens tid med sig själv.
I Yogan upplever du din kropp. Det kan vara svårt att få en känsla för sin kropp och hitta positionerna, man kan behöva hjälp, i början, av en yogalärare (mig) . Under mina kurser  erbjuds mer än ”göra yoga” vi gör Yoga och vi prövar och övar, lär oss Yoga. Utifrån ett  Yogapass (tex yin) prövar vi olika tekniker under kursen (tex olika andningstekniker), och naturligtvis gör vi Yoga.
 
Varmt Välkommen!
 
Mer om min yoga : www.balansyogan.se  fb: Yogan i Torsås – Klostret Kalmar