Vandringsretreat på Öland Juni, 2021

Fyr till fyr!

 
29 maj- 6 juni 2021. Anmäl dig nu!
Mer info får du  länk
Intresseanmälan länk


Vår vandring går i pilgrimsanda och naturen är vårt andliga rum. Vi vandrar i enkelhetens och tillitens tecken, där vi välkomnar inslag av tystnad, gemenskap och närvaro.
Vandringsetapperna kommer att kunna vara 1 mil alternativt ca 2 mil per dag. Vi kommer att ha en följebil som möter upp mitt på dagen med fika och vatten och då kan man avgöra om man vill fortsätta att vandra. Att vandra från söder till norr är allt som allt ca 20 mil. 

Första dagen går vi genom kustnära naturreservat med enormt fågelliv som sedan  leder oss in genom gamla radbyar på södra Öland, Eketorps borg och så småningom tre dagars vandring på Ölands storslagna alvar. Det blir avstickare längs kustremsan i öst med vackra fiskebodar och så en heldag genom Mittlandsskogen där vi går från fornborg till fornborg. Det blir lite civilisation när vi passerar Borgholm och Köpingsvik men det styr snart av mot stenkusten på Ölands västra sida och siluetten av Blå Jungfrun följer oss hela vägen upp till Långe Erik.

Vandringen är en retreat. Meditation och tystnad är naturliga inslag och under vandringen får mobilen vila. Du vandrar i din egen rytm och på kvällarna tar vi in på enkla "härbärgen" där du erbjuds sängplats i sovsal. Vi äter närproducerad och ekologisk mat och vi hjälps åt med städ och disk. Därav de låga kostnaderna.

Priset är 3950 kr och då ingår  logi, frukost, lunch, fika och middag. Den summan betalas in då du gör din reservation. Därutöver tillkommer en retreatkostnad som täcker guider, följebil av sängar och mat, upplägg av vandringstema och kartor administration etc. på 3500 kr. 

Vandringen är en retreat och vi vissa kvällar kommer vi att hjälpas åt med matlagningen. Vi gör en helhetslösning som bygger på att vi är minst 12 personer som vandrar. Vi bor i enkla "härbärgen" i flerbäddsrum och. maten är närproducerad och ekologisk.  

Vandra varsamt!

Din vandringsguide är Nina Granbom med många fina medhjälpare!

loading...

Klostervandring i Italien till Påsk, 2021

loading...

Läs mer länk
Välkommen med din intresseanmälan här!

Datum: 2-10 april 2021. Enstaka platser kvar!
Några som tidigare vandrat skriver:
"Jag har känt mig lätt i sinnet och det har uppstått en fantastisk efterklang i min känsla och i mina tankar efter vår resa. Denna kultur och vandringsresa är en förebild för mina kommande reseönskningar. "Lilly-Ann Stoltz

"Pilgrimsvandring mellan Assisi och Rom i Italien, i Fransiscus fotspår
Vandring mellan skimrande silvergröna olivlundar, över böljande mjuka gröna kullar täckta med självlysande röd vallmo, genom små bergsbyar på toppen av kullarna, där de gamla stenhusen ligger tätt tätt ihop. 
Att skifta mellan rörelsen utåt i steget, mil efter mil, ena foten framför den andra, igen och igen, och rörelsen inåt i själen i tystnad. Att vandra långsamt och låta tankarna hinna ikapp. Tänkas klart. Ibland sluta surra ett tag. Att vandra i meningsfulla samtal. Att ta av sig kängorna efter en lång vandringsdag, tvätta de varma, ömma och svullna fötterna i iskallt vatten och beställa en cappuchino på den lilla piazzan i en medeltida by. Att i gruppens gemenskap dela en italiensk måltid på kvällen, med färsk sparris, hemlagad pasta med tryffel och parmesan, ett glas rött och italiensk glass till efterrätt. Att somna mör och nöjd hos nunnorna i ett kloster. Och nästa morgon få samtala med dem och höra dem berätta som sina liv.
Att leva några dagar enkelt och avskalat. Få perspektiv på sin vardag och sitt liv.
Tack Nina Granbom, som så varsamt och hållande ledde gruppen. Tack alla medvandrare. Detta vill jag göra om! Igen och igen."
Sissi Saller


I fotspåren av Fransescus och Klara av Assisi vandrar vi i påsktider ca 10 mil från Assisi i riktning mot Rom och tar till oss läran om närheten till naturen och livets enkelhet samt mystikernas förvissning om att allt är en enhet som går att upprättas och upplevas genom kärlek.
Vi bor flertal nätter i klostergemenskap och vandrar genom byar, städer och dess miljöer från 1200-talet.
Var och en vandrar i sin egen takt och det är helt ok och vandra i tystnad. 

se Youtube film här

Nina, Cecilia och Nils

Tyst Meditations- och retreathelg


I de vackraste miljöerna när havet och skogen i Sjömålen i Mönsterås i östra Småland samlas vi för en helg i ro, stillhet och tystnad. Du väljer om du vill delta i vägledd meditation, vandringar, skogsbad, dansmeditation och mindfulnessövningar som erbjuds under dagarna. Uppge gärna önskemål om detta i anmälan.
Vi erbjuder enkel vegetarisk frukost, lunch och middag. Tillgång till te och snacks finns emellan måltiderna. Frågor via mejl; ifdmedjackiedoohan@gmail.com eller sms 073-855 87 06
Anmälan via länk;
Vårretreat 22–24 maj; fredag lunch 12.00 till söndag lunch 13.00, 3500 kr
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/varretreat-35645/
 
Midsommarretreat 18–21 juni; torsdag lunch 12.00 till söndag lunch 13.00, 4000kr
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/midsommarreatreat-35646/

 
Höstretreat 25–27 sep; fredag lunch 12.00 till söndag lunch 13.00, 3500 kr
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/hostreatreat-35647/
 
Boende; Det finns möjlighet till tre enkelrum/dubbelrum (300 kr/ rum/natt). Meddela gärna om du kan tänka dig att dela rum.
Tältplats, husbilsplats, eller husvagn är utan kostnad och då finns tillgång till dusch och toalett inomhus.
Jackie Doohans grundval är holistiskt – att kropp, tanke och själ – strävar mot en harmoni. Att använda kosten för att läka kroppen inifrån och ut är hennes utgångspunkt och därför är hon främst verksam som kostrådgivare och hälsocoach.
Inriktning i hennes föreläsningar är inflammationsdämpande kost (IFD-kost), som är en lågkolhydratkost med särskild inriktning på att dämpa inflammationer i kroppen och som läker tarmen och kroppen. Jackie har utvecklat en holistisk tiostegsmetod, där såväl kost, som mindfulness, meditation och rörelseträning ingår. Hon är själv sedan många år en utövare av mindfulness, yoga och meditation.
Jackie Doohan har förutom en utbildning inom kostrådgivning och hälsocoachning en magisterexamen inom litteraturvetenskap, teologi och beteendevetenskap. Hon är utbildad i ansiktszonterapi steg 1. Under 2020 avslutar hon en tvåårig utbildning som symbolterapeut.