Pilgrimsvandring Spanien 2019 12-26 sept   

loading...
Varmt välkommen att följa med 12-26 sept på pilgrimsvandring el Camino de Santiago de Compostela Spanien

Upplev hösten och vinskörden i norra Spanien. Följ med på vandring längs norra Spaniens El Camino!
1 plats kvar!

Vi startar i den lilla bergsbyn St. Jean Pied de Port och vandrar till staden Burgos, 30 mil längs pilgrimsleden.


Max 8 vandrare i en grupp.
Med stor respekt för den egna individuella vandringstakten går var och en i sin egen takt. Men i tryggheten av den fina gemenskapen så sover vi på gemensamma härbärgen och äter gemensamt pilgrimsmeny på kvällen.
Vandringen går i temat: Att vara i steget, släppa kontrollen och finna Tilliten till Vägen ( Livet).
Vissa kvällar samlas gruppen för genomgång av kommande vandringsdag och vissa kvällar har vi dessutom gemensam delning( sharing).

Gruppen träffas en gång innan avresa för att lära känna varandra och för att hjälpas åt med packning.

Mer info och intresseanmälan länk
loading...

vandringsretreat på Öland i juni - fyr till fyr 2019!

 
Vandringsretreaten för sommaren 2019 är nu fullbokad men du har nu möjlighet att göra din intresseanmälan till nästa års sommarvandring 30 maj-7 juni 2020.

Mer info får du  länk
Intresseanmälan länk

Vår vandring går i pilgrimsanda och naturen är vårt andliga rum. Vi vandrar i enkelhetens och tillitens tecken, där vi välkomnar inslag av tystnad, gemenskap och närvaro.
Vandringsetapperna kommer att kunna vara 1 mil alternativt ca 2 mil per dag. Vi kommer att ha en följebil som möter upp mitt på dagen med fika och vatten och då kan man avgöra om man vill fortsätta att vandra. Att vandra från söder till norr är allt som allt ca 20 mil. 

Första dagen går vi genom kustnära naturreservat med enormt fågelliv som sedan  leder oss in genom gamla radbyar på södra Öland, Eketorps borg och så småningom tre dagars vandring på Ölands storslagna alvar. Det blir avstickare längs kustremsan i öst med vackra fiskebodar och så en heldag genom Mittlandsskogen där vi går från fornborg till fornborg. Det blir lite civilisation när vi passerar Borgholm och Köpingsvik men det styr snart av mot stenkusten på Ölands västra sida och siluetten av Blå Jungfrun följer oss hela vägen upp till Långe Erik.

Vandringen är en retreat. Meditation och tystnad är naturliga inslag och under vandringen får mobilen vila. Du vandrar i din egen rytm och på kvällarna tar vi in på enkla "härbärgen" där du erbjuds sängplats i sovsal. Vi äter närproducerad och ekologisk mat och vi hjälps åt med städ och disk. Därav de låga kostnaderna.

Priset är 3900 kr och då ingår  logi, frukost, lunch, fika och middag. Den summan betalas in då du gör din reservation. Därutöver tillkommer en retreatkostnad som täcker guider, följebil av sängar och mat, upplägg av vandringstema och kartor administration etc. på 3500 kr. 

Vandringen är en retreat och vi vissa kvällar kommer vi att hjälpas åt med matlagningen. Vi gör en helhetslösning som bygger på att vi är minst 12 personer som vandrar. Vi bor i enkla "härbärgen" i flerbäddsrum och. maten är närproducerad och ekologisk. Vandra varsamt!

Din vandringsguide är Nina Granbom med många fina medhjälpare!


 

Klostervandring till påsk 2020.

loading...

Läs mer länk
Nästa klostervandringen 2020 v 15-16. Välkommen med din förfrågan eller anmälan. Denna vandring brukar vara oerhört uppskattad och eftersom vandringsgruppen är liten blir den snabbt full.

"Jag har känt mig lätt i sinnet och det har uppstått en fantastisk efterklang i min känsla och i mina tankar efter vår resa. Denna kultur och vandringsresa är en förebild för mina kommande reseönskningar. "Lilly-Ann Stoltz

I fotspåren av Fransescus och Klara av Assisi vandrar vi i påsktider ca 10 mil från Assisi i riktning mot Rom och tar till oss läran om närheten till naturen och livets enkelhet samt mystikernas förvissning om att allt är en enhet som går att upprättas och upplevas genom kärlek.
Vi bor flertal nätter i klostergemenskap och vandrar genom byar, städer och dess miljöer från 1200-talet.
Var och en vandrar i sin egen takt och det är helt ok och vandra i tystnad. 
 

möt afrika i senegal med frigörande dans  2019!