DET INRE klostret
Förening av personlig- & universell medvetenhet

I varje människa finns en högre nivå av närvaro, av stillhet, Villkorslöst Varande och Vaken uppmärksamhet. En tidlös zon där inget förväntas eller begärs. Ett Kloster. Ett alldeles eget Inre Kloster. En dyrgrip så eftersatt, men med en enorm längtan och kraft att få nära dig och ingå i ditt liv. Oavsett om du är ateist, realist eller teist, man eller kvinna - Detta Kloster finns hos oss alla och är mer än någonsin aktuell att nyfiket utforska i vår stressande tidsanda.

Vägarna dit är lika många som antalet människor och vi har en fri vilja att lyssna på vår inre längtan att återfå kontakten med detta tillstånd av Villkorslöst Varande.
Klostret.nu i Kalmar har som syfte att påminna dig om att ditt Inre Kloster existerar och relationen mellan denna inre värld och den yttre. Där hjärta och hjärna samverkar. Doing by Being!

Vi är redo att undersöka hur annorlunda våra liv blir om vi lever mer Medvetet utifrån denna Hjärt-Hjärnska samverkan - Är du?

Varmt välkommen att besöka våra yogapass, föreläsningar och kurser för hälsa, kontakt och utveckling!


 


 

Måndag Klostervärd: Anette Törnqvist

Min allra första kontakt med Yoga var när jag studerade till Civilingenjör uppe i Luleå i slutet på 90-talet och det var kärlek vid första ögonkastet. Till en början var det för att min förmåga i att vara ”vig som en björnskit” som gjorde att jag kunde få känna mig riktigt bra, att jag hade fallenhet. Att det sedan visade sig att den kroppsliga vigheten bara var en väg att närma mig min mentala vighet istället och att det är det som har gjort att yogan sedan dess har funnits i mitt liv på ett eller annat vis.

Det var dock inte förrän 2016 som jag verkligen tog mod till mig att inte bara njuta av yogan som en deltagare utan också njuta av att få lära ut och förmedla yogans magi vidare till andra. Sedan den där första yogautbildningen så har jag gått flera olika utbildningar och workshops för flera olika lärare för att stilla törsten efter att lära mig mer.

Jag leder mina yogaklasser med glimten i ögat, jag tar inte mig själv på stort allvar, men jag tar däremot seriöst på min uppgift. För mig är skratt nyckeln till frihet, både för kropp och själ. Vi har alla ett val hur vi vill möta dagen, jag väljer glädje, varje morgon. Jag vill göra yogan tillgänglig för alla och få människor att känna sig trygga och välkomna precis som de är och krossa den där myten om att man måste vara rörlig för att gå på yoga, ALLA kan yoga bara genom att andas.
Jag hoppas få möta just dig antingen på yogamattan eller som en vägledare utanför mattan, där vi tillsammans hjälps åt att plocka fram just din superkraft! 
Kontakta mig: anette@atyoga.se
Du hittar mer om mig här, så följ mig gärna även där!

atyoga.se Instagram Facebook

Tisdag Klostervärd: Sara Sjöö 

Sara erbjuder yoga, massage och babymassage.
Jag började som 16 åring att instruera och leda grupper i  step up och aerobic. Under åren som gått har jag instruerat en mängd olika typer av gruppträningsklasser, bla vattengympa, zumba och spinning. Har jobbat i gymvärlden med människor och deras förändringsarbete till en hälsosammare livsstil. Jag trivdes väldigt bra med detta och framförallt mötet med varje individ men för ett par år sedan insåg jag att det finns något mer. Jag började utbilda mig och samlade på mig nya kunskaper och erfarenheter. Jag är fortfarande nyfiken och det finns mer att lära.
Stresspedagog, hälsoinspiratör, mindfulness instruktör, Barnyoga lärare och avslappningsmassör är bara några av de nya erfarenheterna som finns.
Att få möta människor i olika åldrar med olika förutsättningar ger mig motivation till att fortsätta att söka efter mer.
Jag har en önskan att få inspirera till rörelseglädje, lugn och harmoni.
För mer information följ Facebook LivetÄrDitt


Onsdag Klostervärd: Bea Bacaj 

Bea har alltid hållit på med idrott. I ungdomen handlade det mycket om lagsporter såsom basket och handboll och att löpa i skogen. Med åren kom ju sport krämporna, då fick hon problem med knäna och ryggen och det var inte längre självklart att springa smärtfritt. Under sin högskoleutbildning tidiga 2000-talet kom Bea i kontakt med Bikram yoga när hon studerade i Vancouver Island. Ett prova- på pass övergick snabbt till ett regelbundet utövande av denna magiska yoga sekvens, som både läkte Beas knän och kropp, och hon återfann ruset och energin i vardagen igen. 

Bikram/hot yogas popularitet har spridit sig som en löpeld genom Europa och Beas tanke har alltid varit att vilja erbjuda denna läkande och dynamiska yoga form i ett uppvärmt rum, där man får finna ro, avslappning och meditation via ett tufft och svettigt yoga pass. Hon utbildades till Bikram yoga lärare 2008 och hon har instruerat i flera år och många Bikram/Hot yoga studios i Stockholm, och nu äntligen tar hon klivet och erbjuder den svettiga yogan till Kalmar. Välkomna!" 
 
OM ni har frågor kring Bikram/hot yoga, vänligen maila till: hotyogakalmar@gmail.com    

Tordag Klostervärd: Linda Eriksson
Linda leder Vinyasaflow samt Yin Yang Yoga, som är en mix av Hathayoga och Yinyoga.
Jag hamnade på min första yogaklass genom en slump 2009, och det var precis vad jag behövde, det var som att hitta hem i min egna kropp!
Jag har alltid varit väldigt aktiv som person och älskar att få röra på mig, men innan jag hittade hem på yogamattan har jag inte känt mig avslappnad i att våga känna efter hur jag mår i kroppen och kunna koppla av i att vara i nuet.
Jag driver nu Helianthus Yoga och är utbildad RYT 200 inom Hathayoga, Vinyasaflow och Yinyoga.
Genom mina yogaklasser vill jag förmedla den glädje och harmoni som jag själv finner genom yogan, och jag hoppas att detta sprids vidare från matta till matta.
Ser fram emot att möta just dig på mattan i höst!
Vid frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta mig via mejl: helianthusyoga@gmail.com
Följ mig gärna på Instagram: Helianthusyoga och Facebook: Helianthus yoga

Fredag & Lördag Klostervärd: Nina Granbom 
Nina är kursledare, föreläsare, Personlig Närvaro Tränare och Instruktör i Restorative Yoga och Meditation. 

Under hela sitt vuxna liv har hon arbetat med människor inom Inre Hälsa och personlig utveckling i Kalmar. Är författare till boken Med trasiga fötter mot ett helt hjärta och hon arrangerar sedan ett flertal år vandringsretreater i Italien och på Öland.

Nina är beteendevetare, NLP Master, Hälsocoach och utbildad Compassionate Coach i London men det hon tillskriver ha störst betydelse är inte allt hon läst sig till utan hur hon enträget övar att integrera det med sin inre djupare visdom i hjärtat. Just denna sammansmältning är kärnpunkten i all hennes verksamhet – relationen hjärta och hjärna. Hennes verktyg är enkla: Du har alltid din andning. Med den kommer Närvaro och din möjlighet att sluta fred med det innevarande ögonblicket. Din belöning blir känslan av Frid
 

www.heartfulnesscenter.se

Söndag Klostervärd: Gunilla Larsen Borg