Kost med Jackie Doohan, Torsdagar

"Låt maten vara din medicin och låt medicinen vara din mat"  Hippokrates 460 f. kr.

IFD föreläsning Klostret
Söndag den 19 januari (max 40 personer) 15-18.00
Hälsofika ingår.
Kostnad 175 kr
Obs! Anmäl dig via denna länk!
Föreläsare; Jackie Doohans grundval är holistiskt – att kropp, tanke och själ – strävar mot en harmoni. Att använda kosten för att läka kroppen inifrån och ut är hennes utgångspunkt och därför är hon verksam främst som kostrådgivare och hälsocoach.
Inriktning i hennes föreläsningar är inflammationsdämpande kost (IFD-kost), som är en lågkolhydratkost med särskild inriktning på att dämpa inflammationer i kroppen och som läker tarmen och kroppen. Jackie har utvecklat en holistisk tiostegsmetod, där såväl kost, som mindfulness, meditation och rörelseträning ingår. Hon är själv sedan många år en utövare av mindfulness, yoga och meditation.
Jackie Doohan har förutom en utbildning inom kostrådgivning och hälsocoachning en magisterexamen inom litteraturvetenskap, teologi och beteendevetenskap.
Hon är utbildad i ansiktszonterapi steg 1. Under 2020 avslutar hon en tvåårig utbildning som symbolterapeut.

https://www.bokadirekt.se/places/ifd-med-jackie-doohan-kalmar-32195

Enskild Kostrådgivning
I enskild kostrådgivning får du möjlighet att få en anpassad kost efter dina behov. Du kan boka olika typer av inriktningar i länken via Boka Direkt. Du kan välja om du vill komma till Klostret i Kalmar eller till Sjömålen, Mönsterås.
I januari går det att delta i en 21 dagar lång sockerdetox – start den 2 januari!

Äta hälsosmart/Sockerdetoxkurs
Sjömålen, Mönsterås
Söndagar 9-12.00
Söndag den 8/3, 15/3, 22/3, 29/3
Hälsofika ingår.
1450 kr
Eventuell samåkning från Kalmar
Anmäl dig via länken; https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/at-halsosmart-35365/
På den här kursen får du verktyg för att bryta sockerberoende och kunskaper om hur du kan äta hälsosmart. På den här kursen jobbar vi med frågeställningar som; Hur undviker du att äta produkter med tillsatt socker och hur planerar du för att leva hälsosmart?  Vad är det för mat som triggar mitt sötbegär?
Kursledare; Jackie Doohans grundval är holistiskt – att kropp, tanke och själ – strävar mot en harmoni. Att använda kosten för att läka kroppen inifrån och ut är hennes utgångspunkt och därför är hon verksam främst som kostrådgivare och hälsocoach.
Inriktning i hennes föreläsningar är inflammationsdämpande kost (IFD-kost), som är en lågkolhydratkost med särskild inriktning på att dämpa inflammationer i kroppen och som läker tarmen och kroppen. Jackie har utvecklat en holistisk tiostegsmetod, där såväl kost, som mindfulness, meditation och rörelseträning ingår. Hon är själv sedan många år en utövare av mindfulness, yoga och meditation.

Matlagningskurs Sjömålen, Mönsterås
Torsdagar 18–21.00 vid fyra tillfällen
 23/1, 30/1, 6/2 och 13/2
Ingredienser ingår.
1700 kr
Ev samåkning från Kalmar
Anmälan via länk; https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/matlagningskurs--35366/
 
På den här kursen får du lära dig att laga inflammationsdämpande kost i Jackies kök i Sjömålen, Mönsterås. Låt dig inspireras att göra hälsosamma val när du lagar mat eller bakar. I kursen ingår att laga och smaka av tre rätter under en kväll.

Lär dig baka fröknäcke, granola och bönbröd i Sjömålen
Söndagar kl 9-12.00
Söndagen den 9/1, söndagen den 1/3, söndagen den 5/4
Ingredienser inklusive vegetarisk soppa
400 kr, anmälan via mejl ifdmedjackiedoohan@gmail.com eller sms 073-855 87 06
Ev samåkning från Kalmar
På den här kursen får du lära dig att Sjömålens ekologiska fröknäcke, granola och bönbröd i Jackies kök i Sjömålen, Mönsterås. Låt dig inspireras att göra hälsosamma val när du bakar. I kursen gör vi en vegetarisk soppa.

Föreläsning Hälsotema Mage/Tarm Klostret
Torsdagen den 21 maj 13–15.00 (Max 25 p)
160 kr anmälan via SV
Hälsofika ingår.
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/halsotema-magetarm-klostret-35370/
 
Jackie Doohans grundval är holistiskt – att kropp, tanke och själ – strävar mot en harmoni. Att använda kosten för att läka kroppen inifrån och ut är hennes utgångspunkt och därför är hon verksam främst som kostrådgivare och hälsocoach.
Inriktning i hennes föreläsningar är inflammationsdämpande kost (IFD-kost), som är en lågkolhydratkost med särskild inriktning på att dämpa inflammationer i kroppen och som läker tarmen och kroppen. Variationer av olika kostinslag som GAPS, FODMAP, Paleo, medelhavskost och LCHF varieras utifrån individuellt behov i de individuella kostrådgivningarna.

IFD med Jackie Doohan är ett hälsoföretag baserat i Sjömålen, Mönsterås och på Klostret i Kalmar på den vackra östra solkusten, som drivs med ledorden Lev hälsosmart i kropp, själ och tanke i strävan mot en harmoni. Grundaren till företaget är kostrådgivaren och beteendevetaren. Jackie Doohan, som har utvecklat en holistisk tiostegsmetod, där såväl kost, som mindfulness, meditation, dans och annan rörelseträning ingår.
Hon är själv sedan många år en utövare av mindfulness, yoga och meditation. Tiostegsmetoden baserar sig på att steg för steg nå en hållbar hälsa och att nå insikt om sin kropp, själ och tanke genom olika konkreta metoder och verktyg.
Att använda kosten för att läka kroppen inifrån och ut är hennes utgångspunkt och därför är hon verksam främst som kostrådgivare och hälsocoach. Inriktning i hennes föreläsningar är inflammationsdämpande kost (IFD-kost), som är en lågkolhydratkost med särskild inriktning på att dämpa inflammationer i kroppen och som läker tarmen och kroppen. Hon håller också specifika föreläsningar kring exempelvis mage och tarm hälsa.
Jackie Doohan har förutom en utbildning inom kostrådgivning och hälsocoachning en magisterexamen inom litteraturvetenskap, teologi och beteendevetenskap. Hon är utbildad i ansiktszonterapi steg 1. Under 2020 avslutar hon en tvåårig utbildning som symbolterapeut.
Grundaren till företaget Jackie Doohan föreläser och håller i utbildningar på olika platser i Kalmar län och har ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. För att ta del av de kurser som erbjuds i länet kan du söka på Jackie Doohan under länken www.sv.se/kalmarlan
 På de flesta aktiviteter som anordnas kan du använda ditt friskvårdsbidrag.