Skrolla neråt för att se veckans alla dagar  - Den här sidan ger en fyllig beskrivning av de yogapass Klostret erbjuder


 

Måndagar: Anette Törnqvist
Yogakurs – Yin
I denna kursen får du möjlighet att prova på yin – en stillsam yoga där du skall få möjligheten att slappna av och skapa återhämtning för hela dig. Inom yinyogan stannar vi länge i varje position och fokuserar på yindelen av våra kroppar – vårt skelett, myofascian, bindväven, ligament och leder. 
Yinyogan är för alla åldrar, kroppar och människor. Det man har sett är att den är särskilt effektiv på stela kroppar och de sinnen som känner att de lever ett snabbt och stressigt liv med allt för lite återhämtning och mycket prestation. Den är också ett fantastiskt komplement till dig som tränar mycket då den fokuserar på ligament och leder och hjälper dig hålla dig hel.
 

Tisdagar: Sara Sjöö

Global yoga
Global Yoga för dig som lekfullt och nyfiket vill utforska nutidens Hathayoga. 
För dig som ny yogi men även för erfaren och van som vill landa tillbaka i grunderna. Med influenser från olika yogastilar bekantar vi oss med olika andningstekniker, stående, sittande och liggande positioner för att öka vår rörlighet, styrka och kroppskännedom. Alla tillfällen avslutas med en stilla och tyst avslappning.

Yin yoga
Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av och sträckas ut. Inga förkunskaper krävs, yogan är anpassningsbar och till för alla. Yogan är meditativ och utförs under tystnad.

Yoga Nidra

Yoga Nidra är ett enkelt och avslappnat tillstånd. Det är inte bara en avslappningsteknik utan en form av medvetenhet. Även om Yoga Nidra betyder ”yogisk sömn” är det faktiskt inte sömn utan ett uppvaknande. Du guidas genom en serie av tekniker som i sin tur ger dig tillgång till din sanna natur.
Ett tillstånd i gränslandet mellan vaken och sömn.
Yoga Nidra utförs liggande utan ansträngning. Inget ombyte eller förkunskap krävs.


Klasser hösten 2021
Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Året 2020-2021 och förmodligen en bra tid framöver kommer inte bli som vanligt och vi kommer att få skapa nya sätt att vara på.
Vi behöver Yogan mer än någonsin, lugnet, stillheten, tilliten och tron på den inre balansen. Stunderna av att ”få vara”, en stund och en plats att tillåtas släppa blicken från omvärlden. Inte en stund av flykt från det som pågår utanför utan en resa till det som pågår på insidan.
 
YOGA EVENT med Sara på lördagar

Anmälan krävs  här Begränsat antal platser
        # Yoga för nybörjare kurs 3 lördagar kl. 9.45-11.00, 4/9, 11/9, 18/9 anmälan krävs, kostnad 460 kr
        # Teknikklass solhälsning 9/10 kl. 9.45-11.00 anmälan krävs, kostnad 150 kr
        # Yoga Nidra 16/10 kl. 10.00-11.00 anmälan krävs, kostnad 150 kr     
   

Klasser hösten 2021
Kursstart tisdag v.33, 17 augusti

17.30-18.40 Global Yoga    Fullbokad                             
19.05-20.15 Yin yoga          Fullbokad        

Varje kurs har max 8 deltagare. Det finns möjlighet till handtvätt och handsprit. Jag ber dig som har egen matta att ta med dig den. Det finns att låna och det finns rengöringsmedel.
För att vi alla ska känna oss trygga vill jag att du:
Stannar hemma om du känner av även milda förkylnings symtom                            

Kurslängd: 8 veckor
Kostnad: Yoga Nidra 880 kr, Global Yoga 1250 kr, Yin Yoga 1250 kr
Anmälan till sara.sjoo@telia.com.
Anmäl dig här

Onsdagar:

 

Torsdagar: Ingrid Ahrrén
              

Fredagar :
 

Lördagar: Sara Sjöö
Hösten 2021
Här kommer det finnas möjlighet till enstaka tillfällen av yoga. Prova på klasser, teknik klasser eller teams klasser.

YOGA EVENT med Sara

        # Yoga för nybörjare kurs 3 lördagar kl. 9.45-11.00, 4/9, 11/9, 18/9 anmälan krävs, kostnad 460 kr
        # Teknikklass solhälsning 9/10 kl. 9.45-11.00 anmälan krävs, kostnad 150 kr
        # Yoga Nidra 16/10 kl. 10.00-11.00 anmälan krävs, kostnad 150 kr   

Söndagar: Gunilla Larsen Borg 

18.00-ca 19.15 Yin yoga 
19.30-20.45  Yin yoga

Start 15/8-21


Yin Yoga är en lugn och harmonisk form av yoga i sittande och liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligamenten och bindväven en chans att slappna av, vi når djupt in i leder och öppnar upp energiflöden och skapar rörlighet och balans. Yogan är anpassningsbar och till för alla, vi använder klossar och kuddar för en varsam Yoga. Yogan är meditativ. Vi gör andningstekniker och ibland kirtan kria (en ljudmeditation).

PRIVATLEKTIONER 
Om du vill kan du få privat konsultation vi ses först för att utvärdera din hälsa, din kropp, hur du mår. Jag har kompetens i Yoga som rehabiliterande metod. Utifrån din kropp, din hälsa görs ett Yoga program. När vi ses andra gången får du ditt egna yogaprogram, att prova och öva, och ta med hem. Om du vill kan jag även filma programmet, så kan du se och öva hemma. 2x60 minuter 1000 kr.
RYTTARYOGA - RIDERS YOGA
Eftersom jag själv rider vet jag att Yoga ger balans, finns intresse för Ryttaryoga kommer en klass att startas. Anmäl intresse sms 0706-499 666
SKÖNA SÖNDAG


Du anmäler dig till en hel kurs 1500 kr, sms 0706-499 666 eller boka här.
Drop in möjligt, om det finns plats. Drop in anmäl sms 0706-499 666. 

Anmäl dig här

Välkomna med era anmälningar!
Namaste