Vandringsretreat på Öland Juni, 2021

Fyr till fyr!

 
28 maj-5 juni 2022

Intresseanmälan länk


Vår vandring går i pilgrimsanda och naturen är vårt andliga rum. Vi vandrar i enkelhetens och tillitens tecken, där vi välkomnar inslag av tystnad, gemenskap och närvaro.
Vandringsetapperna kommer att kunna vara 1 mil alternativt ca 2 mil per dag. Vi kommer att ha en följebil som möter upp mitt på dagen med fika och vatten och då kan man avgöra om man vill fortsätta att vandra. Att vandra från söder till norr är allt som allt ca 20 mil. 

Första dagen går vi genom kustnära naturreservat med enormt fågelliv som sedan  leder oss in genom gamla radbyar på södra Öland, Eketorps borg och så småningom tre dagars vandring på Ölands storslagna alvar. Det blir avstickare längs kustremsan i öst med vackra fiskebodar och så en heldag genom Mittlandsskogen där vi går från fornborg till fornborg. Det blir lite civilisation när vi passerar Borgholm och Köpingsvik men det styr snart av mot stenkusten på Ölands västra sida och siluetten av Blå Jungfrun följer oss hela vägen upp till Långe Erik.

Vandringen är en retreat. Meditation och tystnad är naturliga inslag och under vandringen får mobilen vila. Du vandrar i din egen rytm och på kvällarna tar vi in på enkla "härbärgen" där du erbjuds sängplats i sovsal. Vi äter närproducerad och ekologisk mat och vi hjälps åt med städ och disk. Därav de låga kostnaderna.

Anmälningsavgift; 4950 kr för kost och logi 8 dygnhelpension. Därutöver tillkommer en retreatkostnad som täcker guider, följebil av sängar och mat, upplägg av vandringstema och kartor administration etc. på 2500 kr. 

Vandringen är en retreat och vi vissa kvällar kommer vi att hjälpas åt med matlagningen. Vi gör en helhetslösning som bygger på att vi är minst 12 personer som vandrar. Vi bor i enkla "härbärgen" i flerbäddsrum och. maten är närproducerad och ekologisk.  

Vandra varsamt!

Din vandringsguide är Nina Granbom med många fina medhjälpare!

loading...

Klostervandring i Italien till Påsk, 8-16 april, 2022
tre platser kvar!

loading...

Läs mer länk
Välkommen med din intresseanmälan här!

Datum: v 15 påsk 2022!
Några som tidigare vandrat skriver:
"Jag har känt mig lätt i sinnet och det har uppstått en fantastisk efterklang i min känsla och i mina tankar efter vår resa. Denna kultur och vandringsresa är en förebild för mina kommande reseönskningar. "Lilly-Ann Stoltz

"Pilgrimsvandring mellan Assisi och Rom i Italien, i Fransiscus fotspår
Vandring mellan skimrande silvergröna olivlundar, över böljande mjuka gröna kullar täckta med självlysande röd vallmo, genom små bergsbyar på toppen av kullarna, där de gamla stenhusen ligger tätt tätt ihop. 
Att skifta mellan rörelsen utåt i steget, mil efter mil, ena foten framför den andra, igen och igen, och rörelsen inåt i själen i tystnad. Att vandra långsamt och låta tankarna hinna ikapp. Tänkas klart. Ibland sluta surra ett tag. Att vandra i meningsfulla samtal. Att ta av sig kängorna efter en lång vandringsdag, tvätta de varma, ömma och svullna fötterna i iskallt vatten och beställa en cappuchino på den lilla piazzan i en medeltida by. Att i gruppens gemenskap dela en italiensk måltid på kvällen, med färsk sparris, hemlagad pasta med tryffel och parmesan, ett glas rött och italiensk glass till efterrätt. Att somna mör och nöjd hos nunnorna i ett kloster. Och nästa morgon få samtala med dem och höra dem berätta som sina liv.
Att leva några dagar enkelt och avskalat. Få perspektiv på sin vardag och sitt liv.
Tack Nina Granbom, som så varsamt och hållande ledde gruppen. Tack alla medvandrare. Detta vill jag göra om! Igen och igen."
Sissi Saller


I fotspåren av Fransescus och Klara av Assisi vandrar vi i påsktider ca 10 mil från Assisi i riktning mot Rom och tar till oss läran om närheten till naturen och livets enkelhet samt mystikernas förvissning om att allt är en enhet som går att upprättas och upplevas genom kärlek.
Vi bor flertal nätter i klostergemenskap och vandrar genom byar, städer och dess miljöer från 1200-talet.
Var och en vandrar i sin egen takt och det är helt ok och vandra i tystnad. 

se Youtube film här

Nina, Cecilia och Nils